Komunikovat o přípravě na ESG reporting je i v tiskařském průmyslu nezbytnost

18.4.2024
Ve Frank Bold Advisory umíme navrhnout komunikační strategie pro vaše udržitelné projekty a pak je realizovat. A to i v případě, že ESG strategie zrovna nepochází z naší dílny. 
Práce pro jednu z největších českých tiskáren Severotisk, která je součástí německého koncernu EDS Group, znamená další posun v našich službách a ve schopnosti napojit se na klientovo směřování k udržitelnosti. K ESG strategii vytvořené jiným dodavatelem jsme připravili komunikační plán zaměřený zejména na B2B segment a dovnitř společnosti.

Rozvrhneme obsahové milníky

Představitelé Severotisku za námi do Frank Bold přišli již s hotovou ESG strategií. Naším úkolem bylo promyslet interní komunikaci směrem k zaměstnancům a externí komunikaci zejména směrem k zákazníkům a dodavatelům, kteří fungují v tuzemsku i v zahraničí. 
Z opěrných tezí ESG strategie jsme vytvořili komunikační strategii, která vymezovala cíle společnosti a nástroje, jež ke komunikaci použijeme. Závazky v oblasti udržitelnosti jsme Severotisku doporučili veřejně prezentovat. Cílem bylo podpořit implementaci ve firmě a zároveň dát vědět obchodním partnerům, že Severotisk vyrazil udržitelným směrem, a to ještě dříve, než vznikne první ESG report. 
Závazky v oblasti udržitelnosti jsme Severotisku doporučili veřejně prezentovat, zejména vůči zahraničním obchodním partnerům.

Odprezentujeme Vaše výsledky

Navrženou ESG strategii jsme pro Severotisk převedli do graficky atraktivní podoby včetně anglické a německé mutace tak, aby dokument reprezentativním způsobem obstál jako veřejně deklarovaný závazek a současně vizuálně funkční materiál, který přiblíží procesy a vystihne změnu přemýšlení nad tématy udržitelného tisku.
Výsledný layout pro ESG strategii jsme využili také pro doprovodné dokumenty, jako je Etický kodex, Protikorupční plán, Kodex chování dodavatele. Jednotlivé materiály dnes najdete přehledně na webové stránce www.severotisk.cz/udrzitelnost.
Sazba ESG strategie se stala předobrazem základních grafických prvků, s nimiž se dále v komunikaci Severotisku pracuje například v obchodních prezentacích o společnosti nebo v interním časopisu pro zaměstnance. Navrhli jsme také komunikační plán pro LinkedIn profily představitelů společnosti.

Nebojíme se dalších úkolů

Na základě fungující spolupráce na komunikační strategii a podpoře tématu udržitelnosti v Severotisku aktuálně pracujeme na projektu komplexního ESG reportingu pro celé konsorcium EDS group, do něhož Severotisk spadá a které sdružuje tiskárny v Německu, Česku, Polsku, Maďarsku a Rumunsku. A pokračujeme samozřejmě také v další komunikační podpoře.

O společnosti Severotisk s.r.o.

Společnost Severotisk s.r.o. vznikla před dvaceti lety v Ústí nad Labem a postupně se vypracovala mezi největší poskytovatele tiskařských služeb v České republice. Společnost se specializuje na offsetový tisk časopisů, letáků a produktových katalogů a aktuálně patří k prvním společnostem v oboru polygrafie, která získala EU Ecolabel na tištěné produkty. Severotisk je nyní součástí německého koncernu Euro-Druckservice GmbH (EDS Group), který je zároveň majoritním vlastníkem společnosti.

Získejte náskok díky ESG reportingu

Pomáháme firmám nastavit ESG strategii a zpracovat ESG reporting podle nové evropské legislativy, a získat tak klíčová data pro své klienty, obchodní partnery a finanční instituce.
ESG Domluvte si u nás konzultaci

Stahujte praktické ESG Guidelines a videokurz

Prošli jsme stovky stran právních a technických dokumentů k tématu ESG reportingu a CSRD. Zaregistrujte se a pošleme Vám unikátní ESG Reporting Guidelines, sadu praktických materiálů k EU legislative včetně due diligence a e-book Bold Future. Chcete vědět víc? Kupte si záznamy z našich praktických workshopů o ESG, CSRD a EU taxonomii.

Naše služby

Uhlíková stopa a ESG reporting

Spočítáme vám uhlíkovou stopu a zkonzultujeme ESG.

ESG pro Tier 1 a 2 dodavatele

Vyřešíme reportování dat pro vaše odběratele.

ESG pro pokročilé

Řešení pro real estate, zelené finance, PR a event management.

Školení a videokurz o ESG

Objednejte si školení na míru nebo si kupte záznam našeho videokurzu o ESG.

ESG Reporting Guidelines

Stahujte praktický návod. Provedeme vás reportingem krok za krokem.

PR, marketing a eventy

Zaměřujeme se na náročná témata, pořádáme eventy, složité věci vysvětlíme.

Jsme součástí expertní skupiny
Frank Bold
Copyright © 2023 Frank Bold

Přihlásit se k odběru newsletteru