Expertka Frank Bold o evropských ESG standardech pro New York Times

17.4.2023
Reportingu dopadů na udržitelnost v segmentu luxusních hodinek se věnuje aktuální článek prestižních New York Times. Zákazníky a investory začíná více zajímat odkud konkrétní šperky a komponenty luxusního zboží pochází a zda náhodou nebyly vyrobeny díky nucené práci nebo nepochází z konfliktních oblastí. Nálehavost transparentnosti v této oblasti zvýšila i válka na Ukrajině. Rusko je totiž největším dodavatelem malým diamantů a druhým největším dodavatelem zlata po Číně. 
Zájem o transparentní informace o dodavatelských řetězcích firem pohání i legislativní požadavky. Firmy z rizikových odvětvích, které nedokáží doložit původ materiálů, mohou mít problém i se získáním financování. 
Expertka Frank Bold Susanna Arus pro redakci přiblížila požadavky na reporting udržitelnosti vyplývající z legislativy CSRD a vznikajících evropských ESG standardů i jejich dopady v praxi. "Již nyní se všeobecně ukazuje, že reporting o udržitelnosti podniků je stále častěji podmínkou pro přístup k úvěrům, investicím nebo veřejným prostředkům na transformační aktivity," napsala Susanna Arus pro New York Times.
>>> Celý článek na webu New York Times

Stahujte praktické ESG Guidelines a videokurz

Prošli jsme stovky stran právních a technických dokumentů k tématu ESG reportingu a CSRD. Zaregistrujte se a pošleme Vám unikátní ESG Reporting Guidelines, sadu praktických materiálů k EU legislative včetně due diligence a e-book Bold Future. Chcete vědět víc? Kupte si záznamy z našich praktických workshopů o ESG, CSRD a EU taxonomii.

Naše služby

Uhlíková stopa a ESG reporting

Spočítáme vám uhlíkovou stopu a zkonzultujeme ESG.

ESG pro Tier 1 a 2 dodavatele

Vyřešíme reportování dat pro vaše odběratele.

ESG pro pokročilé

Řešení pro real estate, zelené finance, PR a event management.

Školení a videokurz o ESG

Objednejte si školení na míru nebo si kupte záznam našeho videokurzu o ESG.

ESG Reporting Guidelines

Stahujte praktický návod. Provedeme vás reportingem krok za krokem.

PR, marketing a eventy

Zaměřujeme se na náročná témata, pořádáme eventy, složité věci vysvětlíme.

Jsme součástí expertní skupiny
Frank Bold
Copyright © 2023 Frank Bold

Přihlásit se k odběru newsletteru