Připravili jsme první ESG report a strategii pro nemovitostní skupinu Urbanity

12.10.2023
Na development, který je ekologicky i společensky udržitelný, se nemovitostní skupina Urbanity zaměřuje už od svého vzniku. Letos poprvé své směřování prověřila pomocí ESG reportu za rok 2022, který pro ni spolu s ESG strategií připravili experti z Frank Bold Advisory. 
Reportování ESG dat v čím dál větší míře vyžadují finanční instituce a zákazníci firem. Současně jde o způsob, jak s pomocí dat lépe sledovat a řídit chod společností. V neposlední řadě se také zpřísňují požadavky evropské legislativy, kterým musí firmy vyhovět. Reporting dat o udržitelnosti podle EU standardů bude navíc už brzy povinností pro všechny společnosti, na které dopadne směrnice o reportování udržitelnosti CSRD. Nejste si jistí, jestli a jak dopadne směrnice i na vaši firmu? Rádi to s vámi probereme při konzultaci.
„Směrnice CSRD sice po firmách nevyžaduje, aby přijímaly specifické cíle nebo opatření, nicméně v případě významných témat by se měly firmy konkrétními cíli a závazky zabývat, jelikož se jich na to budou ptát investoři a banky a jelikož významné dopady mohou pro firmu představovat riziko do budoucna,” upřesňuje požadavky David Janků, reporting konzultant Frank Bold Advisory.
Urbanity Campus Tachov, www.urbanity.cz
Základem pro zpracování prvního ESG reportu Urbanity bylo vytvoření ESG strategie, která umožnila zavést měřitelná kritéria do fungování celé nemovitostní skupiny a stanovit milníky pro další období. „Naší výhodou je, že ESG principy máme integrovány přímo v dlouhodobé obchodní strategii, hodnoty, které přináší, pro nás tedy nejsou nové. Stavíme na brownfieldech, udržitelně a ve velmi vysokém technickém i architektonickém standardu, dlouhodobě do provozů začleňujeme prvky obnovitelné energetiky, velmi úzce spolupracujeme s místními komunitami,” vysvětluje Roland Hofman, CEO Urbanity.
Primárně se v ESG report věnuje dopadům na změnu klimatu a jejich zmírňování. Data se týkají například energetické hospodárnosti budov včetně účinnosti použitých technologií, hospodaření s pitnou, dešťovou i odpadní vodou, krajinotvorné výsadbě, ozelenění a biodiverzitě.
„Častou chybou je, že se firmy ve svých reportech zaměřují na CSR aktivity, filantropické projekty, sponzoring nebo dobrovolnictví a opomíjí dopady, které činnost firmy způsobuje, přispívá k nim, nebo je s nimi spojena obchodními vztahy. Zaměření na CSR je samozřejmě vítané, jenom není předmětem EU ESG standardů. Podle nich se firmy mají soustředit na své skutečné dopady,” popisuje Filip Gregor, vedoucí Frank Bold Advisory a člen EFRAG Sustainability Reporting Board.

Získejte náskok díky ESG reportingu

Pomáháme firmám zpracovat ESG reporting podle nové evropské legislativy, a získat tak klíčová data pro své klienty, obchodní partnery a finanční instituce.
ESG Domluvte si u nás konzultaci

Stahujte praktické ESG Guidelines a videokurz

Prošli jsme stovky stran právních a technických dokumentů k tématu ESG reportingu a CSRD. Zaregistrujte se a pošleme Vám unikátní ESG Reporting Guidelines, sadu praktických materiálů k EU legislative včetně due diligence a e-book Bold Future. Chcete vědět víc? Kupte si záznamy z našich praktických workshopů o ESG, CSRD a EU taxonomii.

Naše služby

Uhlíková stopa a ESG reporting

Spočítáme vám uhlíkovou stopu a zkonzultujeme ESG.

ESG pro Tier 1 a 2 dodavatele

Vyřešíme reportování dat pro vaše odběratele.

ESG pro pokročilé

Řešení pro real estate, zelené finance, PR a event management.

Školení a videokurz o ESG

Objednejte si školení na míru nebo si kupte záznam našeho videokurzu o ESG.

ESG Reporting Guidelines

Stahujte praktický návod. Provedeme vás reportingem krok za krokem.

PR, marketing a eventy

Zaměřujeme se na náročná témata, pořádáme eventy, složité věci vysvětlíme.

Jsme součástí expertní skupiny
Frank Bold
Copyright © 2023 Frank Bold

Přihlásit se k odběru newsletteru