Pavel Franc: Je důležité, aby se standardy ESG prosadily, nebo budeme skanzen

9.2.2023
Ve světle, nebo spíš v temnotách neospravedlnitelné ruské invaze na Ukrajinu je nad slunce jasné, že se ekonomiky vyspělých států musejí výrazně změnit. Ohrožuje nás jak rychle se zhoršující životní prostředí, tak závislost na strategických surovinách od oceli po ropu a zemní plyn importovaných ze zemí, od nichž tyto komodity z různých důvodů, ať už jde o neekologickou těžbu, nebo o špatné pracovní podmínky lidí zapojených do výrobního procesu, nechceme odebírat.
Foto: Nguyen Phuong Thao/Reflex
Jak se co nejdříve musejí transformovat stavební průmysl, finanční sektor nebo státní správa? Jak přemýšlet o regulační a investiční roli Evropské unie? A co vlastně znamenají ony tajemné zkratky CSR a ESG, o nichž se teď v úspěšných firmách tolik mluví? To vše vysvětluje Pavel Franc (43), ředitel více než stočlenné expertní skupiny Frank Bold, jejíž právníci a odborníci na energetiku a byznys obecně spoluvytvářejí tuzemské i evropské legislativní normy – a zároveň se snaží o zlepšení stavu společnosti i prostředí, v němž žijeme.
Více v rozhovoru v časopise Reflex.

Stahujte praktické ESG Guidelines a videokurz

Prošli jsme stovky stran právních a technických dokumentů k tématu ESG reportingu a CSRD. Zaregistrujte se a pošleme Vám unikátní ESG Reporting Guidelines, sadu praktických materiálů k EU legislative včetně due diligence a e-book Bold Future. Chcete vědět víc? Kupte si záznamy z našich praktických workshopů o ESG, CSRD a EU taxonomii.

Naše služby

Uhlíková stopa a ESG reporting

Spočítáme vám uhlíkovou stopu a zkonzultujeme ESG.

ESG pro Tier 1 a 2 dodavatele

Vyřešíme reportování dat pro vaše odběratele.

ESG pro pokročilé

Řešení pro real estate, zelené finance, PR a event management.

Školení a videokurz o ESG

Objednejte si školení na míru nebo si kupte záznam našeho videokurzu o ESG.

ESG Reporting Guidelines

Stahujte praktický návod. Provedeme vás reportingem krok za krokem.

PR, marketing a eventy

Zaměřujeme se na náročná témata, pořádáme eventy, složité věci vysvětlíme.

Jsme součástí expertní skupiny
Frank Bold
Copyright © 2023 Frank Bold

Přihlásit se k odběru newsletteru